WhatsApp
Bizi Arayın

Jawline

Jawline

Son zamanların en popüler uygulamaları arasında yer alan, birçoğumuzun Angelina Jolie çenesi olarak da bildiği Hollywood çenesi, keskin ve seksi bir çene hattı ve çene ucuna sahip olmak için yapılan bir uygulamadır. Bu uygulama ile çene köşeleri keskinleştirilir ve sivrileştirilerek ortaya belirgin bir hat çıkartılır. 

Bu estetik operasyonda yalnızca enjeksiyon tekniklerinden yararlanılır ve diğer alternatiflerle karşılaştırıldığında Jawline kolay ve rahat uygulanabilir olması nedeniyle en tercih edilen operasyondur. Jawline uygulamasını yaptırmak isteyen hastaların kadın veya erkek farketmeksizin, talep oranlarının eşit olduğu görülmektedir. Yüz hatları, bir insanın karakterini ve çekiciliğini ortaya çıkartır. Güzel bir ifade için her cinsiyette de oldukça büyük önem taşıyan bu hat, Jawline uygulaması ile çok pratik bir şekilde düzeltilebiliyor.

Jawline Nedir?

Jawline dolgusu, çene uç tarafından kulak kısmına kadar uzanan mandibular kemik hatları boyunca gerçekleştirilir. Bu uygulama yöntemi dolgu işlemi şeklinde yapılır. Çene köşe hattından uç hattına kadar olan yüz kısmının sol ve sağ olmak üzere iki yan hattın belirginleştirilme işlemidir.

Çene kısımlarına uygulayan dolgu yöntemiyle birlikte yüz daha çekici ve estetik görünen halini alır.  Erkekler tarafından da çok fazla tercih edilen bu uygulama, erkekler arasında maskülen hatların ifadesi olarak kabul görür ve çene köşelerinin belirginleştirilmesi şeklinde uygulanır. Yüz hatlarını sert bir şekilde ortaya çıkartarak çene hattını vurgulamış olur.

Jawline, İngilizce olarak telaffuz ettiğimiz çenedeki sert hatlı çizgiye verilen bir addır. Bu hattın belirgin oluşuna katkı sağlayan birçok faktör bulunur. Bu faktörler arasında genetik etki, yağ oranı ve yapılan yüz egzersizleri yer alır. Sıklıkla hastalar çene hatlarının belirgin olmayışı, çene kısmının yüze oranla daha geride kalışı ve bu görünümden memnun olmadıkları şikayeti ile gelir.

Bu açıklamalar doğrultusunda Jawline uygulaması hastaların şikâyetlerini giderme konusunda oldukça yeterli şekilde yardımcı olur.  Çene ucu ve çene hattının düzeltilmesi fikri Antik Mısır döneminden ilham alınarak düşünülmüştür. O dönemden kalan figürlerde hatlı çene, dolgun dudaklar ve elma yanaklar gibi ayrıntıların estetik duruşu insanları etkilemiştir. Aynı zamanda çekici ve belirgin bir çene hattı çizgisi bireyi genç ve sağlıklı gösterir. Sosyal medya fenomenlerinde de sık sık gördüğümüz jawline, birçok kişinin ilgisini çekmektedir.

Jawline Operasyonu Neden Yapılır?

Jawline operasyonu sadece bir amaç uğruna yapılıyor gibi görünüyor olabilir. Fakat bu estetik operasyon birden fazla amaç uğruna yapılıyor. Çene  hattı, yaşlanmaya, kilo almaya bağlı ya da tamamen genetik nedenlerden yuvarlak ve geride görünebiliyor.

Çene hattı dolgusu işleminin yapılma sebepleri şu şekilde sıralanabilir:

  •  Yuvarlak olan yüz hattını keskinleştirerek üçgen görünüm almasını sağlamak,
  • Gıdı bölgesindeki kilo görünümünün azaltarak inceltmek,
  • Dudak ve çene oranının olması gereken hale getirerek uyumlaştırmak,
  • Yanak sarkmalarının önüne geçmek,
  • Yüzdeki hacim eksikliğini gidermek,
  •  Çenenin küçük ve geride oluşunu engellemek,
  • Çene hattı çizgisinin belirgin olmamasını sağlamak,
  • Asimetrik görünümü düzeltmek,
  • Çene altındaki sarkmayı engellemek,
  • Zayıf çene görünümünü düzeltmek,
  • Çene ucu darlığını gidermek,
  • Çenenin volüm kaybının gidermek,
  • Yüze uyumsuz kalan çene görüntüsünü uygun şekilde düzeltmek,
  • Büyük çene görünümünü uygun boyuta getirmek,
  • Kırışık olan boyun derisini düzeltmek,
  • Çene ucundaki gamzeyi silmek

Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?

Her ameliyatta olduğu gibi operasyon gerektiren işlemler insanlara zor ve acı verici gibi görünür.  Jawline işlemi çene kemiğini törpüleme uygulaması gibi zannedilir. Fakat bu söylentiler doğruluğu yansıtmayan yanlış bilgiler arasında yer alır.

Jawline operasyonlarında enjekte etme yöntemi, iğneler ile dolgulama  işlemi ile yapılır. Çenedeki kemik arasındaki çukur olan boşluklu bölgelerin dolgu ile doldurulmasıyla ya da öne çıkan kısımların diğer kısımların doldurulmasıyla dengeli hale getirilmesi hedeflenir. Bu işlemleri yapmak için çene dolgusunu dolduracak dolgu malzemelerine ihtiyaç olunur. Dolgu malzemelerinin birden fazla türleri mevcuttur.

Dolgu malzemeleri arasında hyaluronik asit, yağ hücresi, hidroksilapatit kalsiyum gibi birçok benzer maddeler de yer alır.  Hyaluronik asit genellikle ağız kenarı çizgilerinin belirginleştirilmesinde, kaş ortasındaki çizginin yok edilmesinde, yanakların toplanmasında, şakak estetiğinde, gözaltındaki çukur ya da morlukların giderilmesi, burun kaldırılması, yüz sarkmaları gibi işlemlerde tercih edilen dolgu türleri arasında yer alır. Dolgu malzemeleri Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı maddeler olması gerekir.

Çene dolgusunda kullanılan malzemeler arasında en sık kullanım lipid yani yağ hücreleriyle gerçekleşir. Yağ hücreleri diğer maddelere göre daha sağlıklı olduğu kanıtlanmıştır. Bunun sebebi kişilerin kendi yağından yapılıyor oluşudur. Yağ hücrelerinin diğer adı otolog yağ olarak da bilinir.  Bu malzemeler bireyin alerjik reaksiyon göstermesine yol açabilir. Bu alerjik reaksiyonun gerçekleşmemesi için çene dolgusu yapılacak kişiye alerji testi uygulanır. Alerji testine göre uzman doktor tarafından dolguda kullanılacak malzeme belirlenir. Test işlemi tamamlandıktan sonra enjeksiyon aşamasına geçilir.  

Dolgu işlemi gerçekleştirilirken, genel veya bölgesel anestezi uygulamasına gerek duyulmaz. Ancak kişinin ağrı eşiği düşükse ve bu durumu hekimiyle paylaşırsa, lokal anestezi kullanılarak dolgu işlemi uygulanabilir. Uygulama işlemi yaklaşık olarak 15 dakika ile yarım saat arasında bir süre içinde gerçekleştirilir.

Jawline Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Çene birden fazla faktörlere bağlı olarak deforme olabilir. Genetik, doğuştan aileye bağlı özellikler sebebiyle çene yapısında sorun olabilir. Kalıtımsal özelliklerin haricinde yaşın getirdiği etkiler sebebiyle de çenede bozukluklar meydana gelebilir. Yaşlanma sonucunda çenede çukurlaşma ya da gamzelenme oluşabilir.  Bu sorunları ortadan kaldırmak için dolgu, ameliyat ya da liposuction gibi yöntemler kullanılabilir. Ameliyat gerektiren yani cerrahi yöntemler  ile ameliyat gerektirmeyen jawline dolgu yöntemi arasında farklılıklar mevcuttur.

Cerrahi yöntemler kalıcı sonuçlar sağlayabilir fakat risk açısından daha fazla komplikasyona yol açabilir. Her ameliyatta olduğu gibi anestezi, operasyon süreci ve iyileşme süreci açısından sorunlar oluşabilir. Cerrahi gerektirmeyen teknikler arasında olan liposuction ve dolgu yöntemleri cerrahi operasyonlara göre daha pratik, hızlıdır ve daha az risk getirir. İyileşme süreci gibi bir durum bu  pratik yöntemlerde yaşanmaz. 

Ayrıca bu işlem hastaların zamanından çalmayarak kısa sürede uygulanan en etkili seçenekler arasında yer alır. Çene kontürleme işlemlerinde cerrahi işlemler daha fazla etki yaratır ve kalıcı olmasını sağlar. Fakat yine bu işlemler için anestezi alımı olur ve iyileşme süreci için belli bir zaman beklemek gerekiyor. Jawline bu noktada fark yaratır. Hızlı ve kolaydır ve iyileşme süreci gerektirmeden sorunları çözer. İşlem yapıldıktan hemen sonra günlük aktivitelere dönülebilir ve yapmakta olduğunuz işten geri kalmanıza sebep olmaz.

Jawline Dolgu Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Jawline dolgusu gerçekleştirildikten sonra çene ucunda morluk ve şişkinlik oluşabilir. Bu durum normal kabul edilir ve kısa sürede iyileşir. Her operasyon sonrası olduğu gibi jawline işleminden sonra da oluşan ağrı belirtileri normal bir durum olarak kabul edilir. Bu tür semptomların giderilmesi için  uzman hekim birtakım ilaç tedavileri önerecektir.

Bu ilaçların düzenli kullanımı belirtilerin azaltılması açısından önem arz eder.  Bu süreci olabildiğince iyi yaşamak ve kaliteli dolgu kullanımıyla herhangi bir komplike durum yaşamadan sorun çözümüne kolayca ulaşabilmek için kliniğimizden, Jawline dolgusu hizmetini güvenle alabilirsiniz.